Sid Lukkassen - Backme.org :Backme.org
"Analyticus en klokkenluider over ontwikkelingen in de Westerse wereld, cultuurwijzigingen en media-veranderingen, onderbouwd vanuit de filosofie, historie, en toekomstblikken."

Wie is Sid Lukkassen?

Als dwarse, intellectuele denker laat ik een broodnodig tegengeluid horen in dit tijdperk van tere zieltjes. Het is mijn missie om Nederlanders en Vlamingen toegang te geven tot realistische analyses van de samenleving. Ik beloof dat uw steun zal leiden tot hoogwaardige content en kwaliteitsinformatie waar politiek-correcte politici in o.a. Den Haag bang van worden! Officieel ben ik historicus en filosoof, schrijver en analyticus. Ik ben gepromoveerd in de filosofie, met een specialisatie in media-analyse. En hou me vooral bezig met onderwijs, geopolitiek en de culture wars, meestal als schrijver ‘voor volk en vaderland’. Ik ben auteur van de boeken Avondland en Identiteit (2015), Levenslust en Doodsdrift (2017) en het recent verschenen Kerkgangers en Zuilenbouwers (2018). Mijn artikelen zijn te lezen op o.a. Doorbraak.be, Novini en ThePostOnline. Weer anderen zullen mij kennen van optredens bij Café Weltschmerz of het debat in Buitenhof.

Deel Sid Lukkassen

Steun Sid Lukkassen

Historicus en filosoof, schrijver en analyticus

Goed schrijven is een ambacht. Van columns tot artikelen, boeken, podcasts en zelfs video’s – er zit nog van alles in de pijplijn. Ik barst van de ideeën en met uw steun stijgt mijn inspiratie tot ongekende hoogten!

Bepaal je bedrag!

Onafhankelijk denken steunen

Ja, ik doe helemaal mee

Bekijk mijn blogs

13 maart 2019

Het debat over de Nieuwe Zuil brandt los!

Onlangs is de discussie over mijn initiatief De Nieuwe Zuil in alle hevigheid losgebarsten. Johan Sanctorum reageerde op Doorbraak en Sander Loones publiceerde al eerder zijn spreektest. Toch zijn er delen van deze visies die de Nieuwe Zuil niet op alle fronten recht doet – in dit stuk zet ik eventuele misverstanden recht.

Lees verder
12 maart 2019

Gesprek Sid Lukkassen en Paul Cliteur

Hier bespreek ik met prof. Cliteur onder meer het humanisme, secularisme, de linkse kerk en de invloed van deugdrammen en deugcensuur. Marcel Klaas vat het in een comment perfect samen: "Sid moet crowdfunden voor zijn boek maar Mathijs van Linksekerk krijgt weer bakken belastinggeld om zijn extreemlinkse diarree over Nederland uit te sproeien. Wat mij betreft gaat DWDD eruit en krijgen we een dagelijks uurtje Sid Lukkassen op de NPO." Steun mij via BackMe!

Lees verder
10 maart 2019

Mijn antwoordbrief aan Emmanuel Macron

Mijn geopolitieke verhandeling over de staat van Europa, reagerend op Macron, die zich als president van de Franse republiek in een open brief aan alle Nederlanders beriep op 'Europees Humanisme'. Zoals u van mij gewend bent, steek ik mijn kritiek niet onder stoelen of banken!

Lees verder

Zonder uw hulp onmogelijk

Politiek vloeit voort uit cultuur en de strijd om de cultuur is een oorlog van ideeën.

Authentiek vrijdenken

1
per maand

mijn wekelijkse columns

Oldschool, ThePostBus

2
per maand

Een gesigneerde kaart met handtekening en eeuwige dank

U bent een kenner!

3
per maand

Eén keer per twee maanden een speciaal essay over de actuele stand van zaken

Lekker lezen bij de haard

10
per maand

Zodra er een boek verschijnt, een persoonlijk gesigneerd exemplaar met boodschap door de auteur

Omdat u een held bent!

20
per maand

Uitnodigingen voor exclusieve bijeenkomsten voor donateurs

Meld je nu aan als Content Creator

Ben jij ook een content creator en wil jij ook een BackMe pagina. Meld je dan snel aan!