“Internationaler dan de Corrie, Hollandser dan de Telegraaf. Sietske geeft intellectuele wellness behandelingen voor iedereen die zich wil bevrijden van mainstream media en betuttelende overheid. Heel verkwikkend. Alles en nog meer lees je op The Fire Online!”
 Wie is Sietske Bergsma?

Wie is Sietske Bergsma?

Ik ben Sietske Bergsma, woonachtig in Berlijn, vaak in Amsterdam, freelance journalist en redacteur van The Fire Online, een onafhankelijk blog met columns, artikelen en video’s waarin ik grote maatschappelijke thema’s met deegroller of chirurgische precisie te lijf ga. ’Het vuur’ is een manier om het oude te vernietigen, maar ook om warm te blijven en een nieuwe vruchtbare bodem voor debat te scheppen. Dat is hard nodig en leuk ook.

Deel Sietske Bergsma!

Onze vrouw in Berlijn

Sietske heeft jou nodig!

Om het broodnodige tegengeluid op internet te blijven

Steun Sietske Bergsma!

Kleine donatie voor haar

Natuurlijk doe ik mee!

Lees mijn laatste publicaties

26/03/2019

Vóór rationele compassie: 12 omgangsregels voor een beter leven met links-gekkies

Alleen wie stalen zenuwen heeft en een zwarte band in communicatie kan zich zonder al te veel kleerscheuren redden in een gesprek, debat of twitteroorlogje met door media, universiteiten en politici voorgeprogrammeerde, wandelende spraakcomputers – zeker na 20 maart jl., toen Forum voor Democratie uit het niets de grootste partij van Nederland werd (in de peilingen).

Lees verder
28/02/2019

Het bommentapijt van de politieke correctheid

‘Mijn liefde groeit met de dag voor de mensen die aan zich laten krabben, want dat is niet altijd een dankbare taak’ De Duitse Marta Hillers (1911-2001) schreef van april 1945 tot juni 1945 over het einde van de oorlog in Berlijn en de intocht van de Russen. Het verhaal werd pas in 1959 anoniem uitgegeven, onder de titel Een vrouw in Berlijn. ...

Lees verder
26/02/2019

Moderne Wanen

‘Wat eerst nog ‘consensus’ heette onder wetenschappers over de rol van de mens in het klimaat is nu omgesmolten tot ‘gouden standaard‘ – Een bijbels gouden kalf’ Ik las dat kinderen op school en van puberige popster-achtige politici leren dat de aarde er over 12 jaar niet meer is als we niet doen wat de Grote Overheid nodig lijkt om de ‘brenger van alle leven’ – CO2 – te verslaan. ...

Lees verder

Tegengeluid voor een prikkie

Wil je haar daarvoor belonen? Dat is mooi!

Dankjewel!

2
per maand
 • Alle artikelen TFO!
 • Luchtkusjes!

Echte fan

4
per maand
 • Alle artikelen TFO!
 • Handgeschreven kaartje uit Berlijn!
 • Jaarlijks ebook!

Inner circle

8
per maand
 • Alle artikelen TFO!
 • Jaarlijks ebook!
 • Youtube chats!

Totaal

10
per maand
 • Alle artikelen TFO + ebook!
 • Youtube chats!
 • Jaarlijkse rondleiding door Berlijn! (beperkt aanbod, op=op)

Are you a creator?

Join BackMe today!
Register here