Sid Lukkassen - Backme.org :Backme.org
"Analyticus en klokkenluider over ontwikkelingen in de Westerse wereld, cultuurwijzigingen en media-veranderingen, onderbouwd vanuit de filosofie, historie, en toekomstblikken."

Wie is Sid Lukkassen?

Als dwarse, intellectuele denker laat ik een broodnodig tegengeluid horen in dit tijdperk van tere zieltjes. Het is mijn missie om Nederlanders en Vlamingen toegang te geven tot realistische analyses van de samenleving. Ik beloof dat uw steun zal leiden tot hoogwaardige content en kwaliteitsinformatie waar politiek-correcte politici in o.a. Den Haag bang van worden! Officieel ben ik historicus en filosoof, schrijver en analyticus. Ik ben gepromoveerd in de filosofie, met een specialisatie in media-analyse. En hou me vooral bezig met onderwijs, geopolitiek en de culture wars, meestal als schrijver ‘voor volk en vaderland’. Ik ben auteur van de boeken Avondland en Identiteit (2015), Levenslust en Doodsdrift (2017) en het recent verschenen Kerkgangers en Zuilenbouwers (2018). Mijn artikelen zijn te lezen op o.a. Doorbraak.be, Novini en ThePostOnline. Weer anderen zullen mij kennen van optredens bij Café Weltschmerz of het debat in Buitenhof.

Deel Sid Lukkassen

Steun Sid Lukkassen

Historicus en filosoof, schrijver en analyticus

Goed schrijven is een ambacht. Van columns tot artikelen, boeken, podcasts en zelfs video’s – er zit nog van alles in de pijplijn. Ik barst van de ideeën en met uw steun stijgt mijn inspiratie tot ongekende hoogten!

Bepaal je bedrag!

Onafhankelijk denken steunen

Ja, ik doe helemaal mee

Bekijk mijn blogs

9 februari 2020

Het antwoord op de identiteitspolitiek is het spelen van de klassenkaart

Dit is mijn enthousiast ontvangen rede van woensdagavond in Leiden, georganiseerd door het Renaissance Instituut. Ik liet me inspireren door ons gezamenlijke boek 'Identiteit, Diversiteit en de Culture Wars'. Mijn boodschap? Put energie uit de schoonheid die je in het leven aantreft en trek je absoluut niets aan van de moralistische Linkse Kerk. Schep zelf, laat je geen schuldgevoel aanpraten en lach hun puriteinse deugobsessie uit!

Lees verder
8 februari 2020

Een bizarre dag op het Europees Parlement

Op het laatste moment werd ik ingevlogen om op het Europarlement een panel voor te zitten. Het onderwerp was NGO's die zich laten gebruiken om zware criminelen te presenteren als voortvluchtige politieke dissidenten. De organiserende Europarlementariër werd het wat te heet onder de voeten: de eigen conferentie werd pardoes getorpedeerd!

Lees verder
2 februari 2020

Waarom ik mijn VVD-partijlidmaatschap in 2020 niet heb verlengd

Op grond van deze overwegingen – om zo transparant mogelijk te zijn naar mijn achterban – heb ik mijn VVD-partijlidmaatschap voor dit jaar niet verlengd. Succes gewenst aan iedereen waarmee ik heb samengewerkt.

Lees verder

Zonder uw hulp onmogelijk

Politiek vloeit voort uit cultuur en de strijd om de cultuur is een oorlog van ideeën.

Authentiek vrijdenken

1
per maand

mijn wekelijkse columns

Oldschool, ThePostBus

2
per maand

Een gesigneerde kaart met handtekening en eeuwige dank

U bent een kenner!

3
per maand

Eén keer per twee maanden een speciaal essay over de actuele stand van zaken

Lekker lezen bij de haard

10
per maand

Zodra er een boek verschijnt, een persoonlijk gesigneerd exemplaar met boodschap door de auteur

Omdat u een held bent!

20
per maand

Uitnodigingen voor exclusieve bijeenkomsten voor donateurs

Meld je nu aan als Content Creator

Ben jij ook een content creator en wil jij ook een BackMe pagina. Meld je dan snel aan!