Sid Lukkassen - Backme.org :Backme.org
"Analyticus en klokkenluider over ontwikkelingen in de Westerse wereld, cultuurwijzigingen en media-veranderingen, onderbouwd vanuit de filosofie, historie, en toekomstblikken."

Wie is Sid Lukkassen?

Als dwarse, intellectuele denker laat ik een broodnodig tegengeluid horen in dit tijdperk van tere zieltjes. Het is mijn missie om Nederlanders en Vlamingen toegang te geven tot realistische analyses van de samenleving. Ik beloof dat uw steun zal leiden tot hoogwaardige content en kwaliteitsinformatie waar politiek-correcte politici in o.a. Den Haag bang van worden! Officieel ben ik historicus en filosoof, schrijver en analyticus. Ik ben gepromoveerd in de filosofie, met een specialisatie in media-analyse. En hou me vooral bezig met onderwijs, geopolitiek en de culture wars, meestal als schrijver ‘voor volk en vaderland’. Ik ben auteur van de boeken Avondland en Identiteit (2015), Levenslust en Doodsdrift (2017) en het recent verschenen Kerkgangers en Zuilenbouwers (2018). Mijn artikelen zijn te lezen op o.a. Doorbraak.be, Novini en ThePostOnline. Weer anderen zullen mij kennen van optredens bij Café Weltschmerz of het debat in Buitenhof.

Deel Sid Lukkassen

Steun Sid Lukkassen

Historicus en filosoof, schrijver en analyticus

Goed schrijven is een ambacht. Van columns tot artikelen, boeken, podcasts en zelfs video’s – er zit nog van alles in de pijplijn. Ik barst van de ideeën en met uw steun stijgt mijn inspiratie tot ongekende hoogten!

Bepaal je bedrag!

Onafhankelijk denken steunen

Ja, ik doe helemaal mee

Bekijk mijn blogs

30 maart 2020

Coronavirus: complot of realisme?

Panelgesprek bij Ongehoord Nederland. Neem ervan mee wat je ervan meeneemt. Reptillians komen ook nog ter sprake – Love it! Als je door deugers bij de mainstream media wordt verstoten komen dat soort topics nu eenmaal op je pad. Niks aan te doen. Behave als de Coronacrisis straks ten einde is hard doorbeuken, de elite omver werpen en onze eigen mediaomroep uitbouwen. 🦎

Lees verder
29 maart 2020

De coronacrisis onthult het ware gezicht van Mark Rutte

Het kabinet moest schipperen tussen de economische belangen en de volksgezondheid – dat is voor geen enkele regeringsleider makkelijk. Maar wel is duidelijk, gelet op alle informatie die al in januari beschikbaar was, dat men tot het laatst toe is blijven downplayen en draaien; dat er geen duidelijke beleidsrichtlijn werd gekozen en dat er inschattingsfouten zijn gemaakt. Lees er alles over in deze gloednieuwe zondagrede! Nu waren alle regeringsleiders er laat bij en niet slechts de Nederlandse, de blaam ligt dus breed. Toch heb ik de anderen niet over gecontroleerde groepsimmuniteit gehoord. Dat bleek een klinkklare leugen. En dat was geen geïmproviseerd persmomentje maar een voorbereide speech tegenover de algehele natie.

Lees verder
28 maart 2020

Uitsnede uit het leven van een EU-ambtenaar

In deze tijd van existentiële ernst ook een luchtiger onderwerp. Wat doet de Europese Unie op een gemiddelde werkdag? Ik omschrijf hoe het er in de EU-vergaderkamers aan toegaat. Lees en huiver («of lach om hoe hilarisch het is»).

Lees verder

Zonder uw hulp onmogelijk

Politiek vloeit voort uit cultuur en de strijd om de cultuur is een oorlog van ideeën.

Authentiek vrijdenken

1
per maand

mijn wekelijkse columns

Oldschool, ThePostBus

2
per maand

Een gesigneerde kaart met handtekening en eeuwige dank

U bent een kenner!

3
per maand

Eén keer per twee maanden een speciaal essay over de actuele stand van zaken

Lekker lezen bij de haard

10
per maand

Zodra er een boek verschijnt, een persoonlijk gesigneerd exemplaar met boodschap door de auteur

Omdat u een held bent!

20
per maand

Uitnodigingen voor exclusieve bijeenkomsten voor donateurs

Meld je nu aan als Content Creator

Ben jij ook een content creator en wil jij ook een BackMe pagina. Meld je dan snel aan!