“De Nieuwe Zuil analyseert ontwikkelingen in de Westerse wereld, cultuurwijzigingen en media-veranderingen, onderbouwd vanuit de filosofie, historie, en toekomstblikken.”
Wat doet De Nieuwe Zuil?

Wat doet De Nieuwe Zuil?

De Nieuwe Zuil ontsluit de verhalen uit de samenleving, analyseert en publiceert deze. Hiermee levert De Nieuwe Zuil als stichting een bijdrage aan het ontwikkelen van het realistisch gedachtegoed, zoals ontsloten in het boek van dr. Lukkassen en anderen, ‘Kerkgangers en Zuilenbouwers’ (2018). Dit kan niet zonder uw hulp! Steun hierom het goede werk van De Nieuwe Zuil via BackMe. Door toonaangevende publicisten en aanstormend talent wordt er regelmatig blogs gepubliceerd. Ons doel is immers het aanleggen van een economische infrastructuur om het vrijdenken in Nederland en Vlaanderen te bevorderen. Met jullie steun zal het bereik van De Nieuwe Zuil alleen maar groeien, zodat nóg meer zielen met het realistische geluid in aanraking komen.

Deel dit initiatief!

Steun De Nieuwe Zuil

Realisme, vrijdenken en ongezouten analyses!

Goed schrijven is een ambacht. Van columns tot artikelen, boeken, podcasts en zelfs video’s – er zit nog van alles in de pijplijn. De denkers verbonden aan De Nieuwe Zuil barsten van de ideeën en met uw steun stijgt de inspiratie tot ongekende hoogten!

Bepaal je bedrag!

Onafhankelijk denken steunen

Ja, ik doe helemaal mee

Lees mijn laatste publicaties

22/05/2020

De weerzin van Leo Dorrestijn

Leo Dorrestijn gaat helemaal los tegen alles waarbij hij weerzin ervaart. En, zo kan ik u verklappen, dat is nogal wat: "Wat is dit anders dan het verworpen idee van Corona-bonds waar vooral de zuidelijke EU-landen voorstander van zijn? Gewoon je staatsschuld laten oplopen om te ‘bewijzen’ hoe moeilijk de gevolgen van de zelf-bedachte Corona-economie te dragen zijn."

Lees verder
21/05/2020

De soap van de toeslagen affaire pruttelt verder

De soap over de toeslagenaffaire blijft maar doorsudderen – al eerder ruimde een staatssecretaris het veld maar daarmee heeft men enkel de kop van de puist te pakken. Symptoombestrijding dus. Inmiddels zijn er rumoeren van strafrechtelijke vervolging van het kabinet...

Lees verder
20/05/2020

Geopolitieke analyse: invloed China op EU, islam, ontwikkeling van EU

Dit is mijn overkoepelende analyse van de EU, hoe deze zich ontwikkelt onder de invloed van demografische veranderingen (islam), economisch-geopolitieke veranderingen (China), en natuurlijk het gebrek aan inwendige democratische legitimiteit van de EU zelf. Blijvend relevant!

Lees verder

Zonder uw hulp onmogelijk

Politiek vloeit voort uit cultuur en de strijd om de cultuur is een oorlog van ideeën.

Authentiek vrijdenken

1
per maand
  • mijn wekelijkse columns

Oldschool, ThePostBus

2
per maand
  • Een gesigneerde kaart met handtekening en eeuwige dank

U bent een kenner!

3
per maand
  • Eén keer per twee maanden een speciaal essay over de actuele stand van zaken

Lekker lezen bij de haard

10
per maand
  • Zodra er een boek verschijnt, een persoonlijk gesigneerd exemplaar met boodschap door de auteur

Omdat u een held bent!

20
per maand
  • Uitnodigingen voor exclusieve bijeenkomsten voor donateurs

Are you a creator?

Join BackMe today!
Register here